strojegradnja

Kako poteka izdelava strojev v našem podjetju?

V našem podjetju se zavezujemo, da bomo zagotovili celovito izvedbo projekta za našega naročnika od začetne ideje do končne dostave izdelka. V tem procesu posebno pozornost namenjamo specifičnim potrebam in željam naročnika. Vsaka izdelava strojev, s katerim se ukvarjamo, je rezultat celotne ekipe strokovnjakov, ki se po najboljših močeh trudi izpolniti natančno določene zahteve naročnika. Zaradi naše dobro organizirane delovne strukture ter lastnih proizvodnih zmogljivosti izdelava strojev poteka zelo kratek čas, dobava izdelka naročniku pa je hitra.

Nudimo celovite rešitve in podporo v vseh fazah sodelovanja

Nudimo celovite rešitve in v vseh fazah sodelovanja nudimo stalno podporo našim strankam, tako od razvoja izdelkov pa vse do serijske produkcije. V primeru, da naročnik nima načrta izdelka, naši strokovnjaki v podjetju pripravijo ustrezno dokumentacijo. Tako lahko zagotovimo, da bo izdelava strojev natančno ustrezala željam naročnika ter bo dovršena v podrobnostih. To prav tako pomeni, da lahko izdelava strojev zanesljivo poteka do dogovorjenega roke izvedbe.

Od ideje do preizkušanja in delovanja

Izdelava strojev se začne z ogledom, kjer se najprej pogovorimo o idejah in željah stranke, hkrati pa pregledamo delovno mesto, če že obstaja obstoječi postopek izdelave izdelka. Naslednji korak je izdelava ponudbe, kjer vključujemo okviren opis delovanja stroja ali naprave, obenem pa navedemo tudi vse tehnične zahteve in pogoje dobave, ki so bile dogovorjeno s kupcem. Za modeliranje stroja uporabljamo programsko opremo, ki poleg izrisa modela omogoča tudi natančno simulacijo gibljivih delov stroja, kar nam pomaga pri načrtovanju.

Izdelava strojev se nadaljuje, ko je 3D model stroja zadovoljiv glede na zahtevane specifikacije. Sledi izdelava delavniške tehnične dokumentacije. Na podlagi te dokumentacije se nato izdelajo vsi potrebni sestavni deli stroja, poleg tega naročimo tudi vse standardizirane strojne elemente. Po prejemu vseh naročenih strojnih elementov se začne sestavljanje stroja. Najprej se izvede mehanska sestava, nato sledi ožičenje stroja, programiranje krmilnika ter preizkušanje vseh funkcij in delovanja stroja.

Prilagojene rešitve za industrijsko avtomatizacijo in strojegradnjo

V vsaki industrijski panogi obstajajo specifične potrebe po optimalnih rešitvah za industrijsko avtomatizacijo. Naše poslanstvo je zagotavljati prilagojene rešitve. Strojegradnja je neposredno povezana s temi rešitvami. Stroji v proizvodnji se uporabljajo za nadzor in upravljanje proizvodnih procesov, hkrati pa zagotavljajo ključne podatke za optimizacijo delovnega toka. Strojegradnja je osrednjega pomena za avtomatizacijo proizvodnje, saj je ključni dejavnik za razvoj industrije. V mnogih državah je industrija postala gonilo gospodarskega razvoja in glavna panoga za zaposlovanje ter rast bruto domačega proizvoda.

izdelava strojev
Strojegradnja poteka tako, da izdelujemo tako serijske kot tudi posamezne dele strojev vseh velikosti.

Celovite rešitve v industrijski avtomatizaciji in strojegradnji

V našem podjetju nudimo celovite rešitve na področju industrijske avtomatizacije in strojegradnje – od definiranja zahtev naročnika do tehničnih rešitev, izdelave, dobave in montaže strojne opreme. Strojegradnja zahteva bogate delovne izkušnje, tehnično in tehnološko znanje ter analitične sposobnosti. Vsakega naročnika obravnavamo individualno, pri čemer izvajamo podrobno analizo zahtev, preverjamo in iščemo ustrezne rešitve ter prioritete specifikacij glede na projektno specifičnost. Strojegradnja poteka tako, da izdelujemo tako serijske kot tudi posamezne dele strojev vseh velikosti. Zavedamo se, da uporaba sodobne visokotehnološke opreme za strojegradnjo v skladu z najvišjimi tehnološkimi standardi zagotavlja najvišjo kakovost naših izdelkov.

Cilji naših rešitev v strojegradnji

Strojegradnja je usmerjena v različne cilje, kot so izboljšanje produktivnosti proizvodnje, optimizacija tokov dela in povezovanje procesov, uvedba nove opreme in inovacij na področju proizvodnje, optimizacija delovnih procesov, zmanjšanje nepotrebnih operacij in ozkih grl v proizvodnji, avtomatizacija montažnih in pakirnih procesov ter vzpostavitev procesov za nove izdelke v proizvodnji. Prav tako si strojegradnja prizadeva zmanjšati zastoje v obstoječih proizvodnjah, zmanjšati izmet, zmanjšati porabo energije, izboljšati izrabo prostora ter uvesti in zagnati novo opremo in stroje. Naša celostna pristopa tudi vključujejo računalniško podprto proizvodnjo.

Identifikacija možnosti in priložnosti za uvajanje opreme in avtomatizacijo

Pri projektu strojegradnje začnemo z določanjem možnosti za uvajanje avtomatizacije ali opreme v proizvodne procese. Vključujemo tudi svetovanje in skupno načrtovanje, sledita celovita tehnična izvedba, proizvodnja in montaža opreme ter končna vpeljava procesa.