Strojegradnja in avtomatizacija po vaši meri

Z napredkom industrijskih panog, uvajanjem tehnologije v proizvodne procese ter nenehnim prizadevanjem za doseganje čim bolj optimalnih delovnih procesov, ki so učinkoviti in obenem nimajo visokih stroškov proizvodnje, so strojegradnja, avtomatizacija in robotizacija postali nujni postopki. Z njihovo pomočjo namreč skrbimo za to, da pohitrimo in olajšamo različne proizvodne procese, hkrati pa delovno okolje naredimo človeku prijaznejše.

V našem podjetju vam nudimo različne storitve, s katerimi vam lahko pomagamo do zastavljenih ciljev. Avtomatizacija posluževanja CNC strojev in strojev za brizganje plastike ter avtomatizacija sistema konkretno po vaših željah sta področji, ki jima dajemo res veliko pozornosti. Zaupajte nam svoj projekt, mi smo tu, da ga uresničimo!

Strojegradnja oziroma izdelava strojev je torej področje, na katerem smo skozi dolgoletne izkušnje postali vrhunski strokovnjaki. Robotizacija je dandanes nujna v marsikateri proizvodnji, ker stopamo v korak s časom, pa vam tudi mi lahko ponudimo konkretne rešitve na tem področju. Stopite v stik z nami in nas povprašajte po podrobnostih. Z veseljem se vam bomo oglasili.

strojegradnja
Imate vprašanje za nas?
Pošljite nam vprašanje prek spodnjega kontaktnega obrazca.

  Zanima me:*

  Storitve, ki jih obvladamo

  Vas zanima, kaj konkretno pomeni avtomatizacija posluževanja CNC strojev? To pomeni, da po željah naročnika izdelamo avtomatski sistem za strego CNC stroja z zalogovnikom za obdelovance ter paletnim sistemom za končne kose. Pri avtomatizaciji CNC strojev vam nudimo popolno podporo oziroma projekt na ključ z vključenimi pripravami za prijem obdelovanca, komunikacijo celice s CNC strojem ter celotno programiranjem vašega CNC stroja. Strojegradnja oziroma izdelava strojev pri nas zajema tudi izdelavo sistema delne avtomatizacije. Pri tem gre za optimalno prilagoditev delovnega procesa glede na želje ter potrebe naročnika. Nudimo vam izdelavo priprav za prijem obdelovanca za hitro ter enostavno menjavo obdelovancev ter prilagoditev delovnega procesa temu. 

  Nudimo vam tudi avtomatizacijo posluževanja strojev za brizganje plastike. Pri tem vam lahko izdelamo avtomatski sistem za strego stroja za brizganje kompleksnejših kosov s potrebo po predvstavljenimi inserti. Naše delo vključuje načrtovanje ter izdelavo celotnega procesa, ki vam omogoča predvstavljanje insertov v gnezdo orodja pred samim zagrizgavanjem končnega kosa. Sistem vsebuje zalogovnik insertov za polno avtonomijo sistema, podajalni sistem inserta in manipulacijo inserta v samo orodje ter končnim odvzemom izdelka z možnostjo optične ali mehanske kontrole končnega kosa. Nudimo vam tudi izdelavo avtomatizacije procesa poobdelave končnega kosa po brizganju, na primer CNC rezkanje, topli ali hladni odrez dolivnega mesta končnega kosa ter kontrolo odreznega mesta.

  Certifikat ISO 9001

  Za učinkovito vodenje kakovosti vzdržujemo in stalno izboljšujemo certificiran sistem vodenja kakovosti skladen s standardom ISO 9001.

  Avtomatizacija sistema po željah naročnika

  Strojegradnja v našem podjetju zajema tudi izdelavo avtomatizacije ali delne avtomatizacije procesa po željah ter specifikacijah naročnika. Nudimo vam popolno podporo pri kalkulaciji projekta ter kasnejše načrtovanje ter izdelavo sistema. Pri izdelavi sistema smo z vami od začetka do konca, kar vključuje tudi izobraževanje vašega kadra za lažje vzdrževanje ter posluževanje sistema. Kako lahko to dosežemo?

  • Z vrhunsko podkovano ekipo.
  • S pomočjo zavidljivega strojnega parka.
  • Z napredno programsko opremo.
  • Z nenehnim izobraževanjem in izpopolnjevanjem.
  • Z iskanjem vedno novih rešitev vaših izzivov.
  izdelava strojev

  Izdelamo tudi manjše projekte 'na ključ'

  Če menite, da sta strojegradnja in avtomatizacija rezervirani le za ogromne projekte, se motite. Za nas noben človek ni premajhen, zato se z veseljem lotimo tudi manjših projektov 'na ključ', s pomočjo katerih vam pomagamo pri vašem izzivu. Pri tem smo ves čas v stiku z vami: svetujemo, konstruiramo, izdelamo, opremimo stroj ali napravo, programiramo ter omogočimo implementacijo v proces.

  Avtomatizacija in robotizacija se izvajata v različne namene. Na tem področju vam nudimo tako preproste kot zahtevnejše rešitve, s pomočjo katerih pomagamo do boljše produktivnosti vaše proizvodnje, boljše pretočnosti delovnega procesa, povezovanja procesov, vpeljavi sodobne opreme, avtomatizacije procesov, zmanjšanju zastojev … Strojegradnja (izdelava strojev) na ta način poskrbi za res optimalen proizvodni proces, ki porabi manj energije in za učinkovito delovanje zahteva manj človekovega napora.

  Želite izvedeti še več o našem delu?

  S pomočjo avtomatizacije poskrbimo za poenostavitev človeškega dela ter povečevanje avtomatskega izvajanja raznih nalog ter procesov. Določena opravila tako preložimo na avtomatizirane sisteme, ki delujejo samodejno oziroma brez človekovega posredovanja. Avtomatizacija vključuje več tehnologij in se implementira v proizvodnjo, logistiko, promet, zdravstvo, gostinstvo in druge panoge.

  Prednosti avtomatizacije zajemajo večjo natančnost, hitrost ter zanesljivost delovnih procesov, zmanjšanje stroškov dela, neprekinjeno delovanje … Z njeno pomočjo ne nadomestimo v celoti človekovega dela, ampak optimiziramo procese ter sodelovanje med človekom in strojem. Še vedno pa tudi avtomatiziran sistem potrebuje človeški nadzor, programiranje in upravljanje. In tukaj vam lahko pomagamo. Strojegradnja je področje, v katerega avtomatizacijo že vrsto let vključujemo zelo uspešno.

  To je postopek, s katerim materiale ali predmete pritrdimo na določeno mesto stroja ali površine. Pri tem uporabljamo različne metode in tehnike, s katerimi materiale pravilno pozicioniramo, pritrdimo in učvrstimo na podlago, da lahko zagotovimo stabilnost ter ustrezen prenos sile med strojem in materialom. S pravilno izvedenim postopkom streganja stroja dosežemo stabilnost, zanesljivost in natančnost pri delovanju strojev, kar prispeva k uspešnosti proizvodnega procesa.

  Izdelava strojev, ki zajema procesa avtomatizacija in/ali robotizacija, se začne s prepoznavanjem idej, možnosti in priložnosti. Pri strojegradnji vam svetujemo, predlagamo rešitve in konkretno izdelavo. Strojegradnja tako vključuje načrtovanje in konstruiranje, izdelavo, testiranje, nadzor kakovosti, vzdrževanje, hkrati pa tudi nadaljnji razvoj ter iskanje inovacij.

  Skupaj z vami zremo naprej

  Zavedamo se, da stroji nadomeščajo vedno več dela človeških rok in vse gre v smer čim večje avtomatizacije delovnih procesov. Imamo strokoven in ambiciozen kader, ki vam lahko zagotovi avtomatizacijo strojev, naprav in proizvodnih linij, zato stopite v stik z nami ter nam zaupajte svoje težave.

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Z napredkom tehnologije pomemben del proizvodnih procesov postajajo tudi roboti. Robotizacija s seboj prinaša večjo natančnost, ponovljivost, boljšo produktivnost, hitrost in na koncu vrhunsko stalno kvaliteto izdelkov ter hkrati manjše stroške proizvodnje. Robotska prijemala so pomemben del robotizacije, saj jih roboti uporabljajo za manipulacijo ter prijem različnih predmetov. So ključen del robotskih sistemov, ki se uveljavljajo na različnih področjih in poleg vsega zagotavljajo tudi varnejše delovno okolje za človeka.

  Vse se začne s težavo oziroma idejo. V proces izdelave strojev oziroma strojegradnje se vključimo že na tej točki. Podamo ideje, predloge, rešitve ter vam pripravimo načrt izdelave. Ta zajema vse podrobnosti od izbire materiala do drugih tehničnih lastnosti, ki jih strojegradnja zahteva. Pomemben del tega procesa je zagotovo modeliranje, pri čemer nam pomaga vrhunska programska oprema. Model izpopolnjujemo do točke, ko je pripravljen na konkretno izdelavo. Seveda ne pozabimo na vso potrebno dokumentacijo ter na koncu konkretno izdelavo stroja po vaših željah oziroma potrebah. Podučimo vas tudi o njegovi uporabi, da ga lahko kar najhitreje vpeljete v proizvodni proces.

  Smo specialisti za mehansko obdelavo izdelkov iz različnih vrst materialov. Po naročilu stranke izdelke konstruiramo, izdelamo prototipe, zahvaljujoč naprednemu znanju in obsežnemu strojnemu parku pa vam lahko zagotovimo tudi najzahtevnejše proizvode, ki zahtevajo CNC rezkanje ter CNC struženje. Naša ekipa ves čas skrbi za reševanje še tako zahtevnih nalog, zato vas vabimo, da stopite v stik z nami in se o tem prepričate tudi vi.