CNC rezkanje

Izdelujemo visokokakovostne rezkane izdelke za različne sektorje. Izdelujemo tako prototipe in manjše serije kot večje serije kosov.

CNC struženje

S sodobnimi stružnicami lahko zagotovimo proizvodnjo izdelkov iz materialov, kot so aluminij, jeklo, baker, medenina, plastika …

Konstruiranje

Imamo vso tehnologijo in ogromno znanja za konstruiranje ter razvoj prototipov, izboljšav obstoječih rešitev, priprav in obdelave.

Strojegradnja

Pester izbor svojih storitev prilagodimo tudi Vam. Izdelujemo manjše projekte po naročilu naših cenjenih strank.

Orodjarstvo

Naša orodjarna je specializirana za načrtovanje in izdelavo različnih rešitev za serijsko proizvodnjo po željah naročnika.

Visokokakovostni materiali

Za vaše komponente uporabljamo samo visokokakovostne surovine:

  • Aluminijeve zlitine (npr. AlCuMgPb – EN AW 2007, AlCuMg1 – EN AW 2017, AlMgSi1 – EN AW 6082, AlMgSi0.5 – EN AW 6060, AlMg3 – EN AW 5754, AlMg4.5Mn – EN AW 5083, AlZnMgCu1.5 – EN AW 7075 ).
  • Konstrukcijska jekla (npr. S235/S355).
  • Jekla za prosto rezanje (npr. 11SMn30+C).
  • Plastika (npr. POM, PA, PE, PVC, PEEK).
  • Medenina.
  • Baker.
  • Inox (npr. 1.4301/1.4305/1.4104).
CNC izdelek
CNC izdelek

Površinska obdelava kovinskih komponent - vzdržljiva in funkcionalna

Nudimo vam različne možnosti za dodelavo vaše komponente po proizvodnji in zaščito pred korozijo.

Po izdelavi in termični obdelavi v sodelovanju z našimi partnerji oplemenitimo površine vaših komponent. Lastnosti površine se spreminjajo glede na material, funkcijo in področje uporabe obdelovancev. S prečiščeno površino vaši kovinski deli niso samo zaščiteni pred obrabo in trenjem, ampak so po potrebi tudi električno prevodni.

Izbirajte med eloksiranjem, kromiranjem, pasiviranjem, kaljenjem ali barvanjem - izbira je vaša. Z veseljem vam bomo svetovali, kateri postopki dodelave so kompatibilni z vašimi komponentami in njihovimi funkcijami.

Eloksiranje vaših aluminijastih komponent

Postopek eloksacije je idealen za lahke kovine, kot je aluminij. Na ta način so lahko vaše aluminijaste komponente trajno zaščitene pred korozijo. Barva se spreminja od svetlo do temno srebrno-sive. Z dodajanjem barvnih pigmentov je mogoče ustvariti druge barve, npr. B. črna, antracitna, rdeča, modra ali zlata.

Kaj je eloksiranje?

Postopek eloksiranja (okrajšava za elektrolitsko oksidacijo aluminija) je zelo razširjena oblika eloksiranja. Pri tem postopku nanašanja prevleke je aluminijasta komponenta potopljena v kopel z elektrolitom. Rezultat elektrolize je od 5 do 30 mikrometrov tanka oksidna plast (odvisno od uporabljene zlitine), ki ščiti površino.

Zaščita jeklenih komponent proti koroziji

Za trajno zaščito vaših jeklenih komponent pred korozijo lahko uporabite različne metode. Deli so pogosto elektrolitsko prevlečeni s cinkom. Zaščito lahko dodatno povečamo z dodatnim pasiviranjem ali kromatiranjem. Dosežena je dekorativno privlačna površina, ki je rahlo modrikasta ali mavrično rumena.

Druge možnosti za površinsko obdelavo jeklenih komponent so na primer:

  • Bruniranje (globoka črna plast železovega oksida s kratkotrajno zaščito pred korozijo, ki je posledica potopitve komponent v kisle ali alkalne raztopine).
  • Običajni temeljni premaz.
  • Barvanje.
CNC izdelek
Lasersko graviranje

Lasersko graviranje vaših komponent

Želite označiti vaše komponente po svojih merilih? Za hitro in trajno oštevilčenje ter etiketiranje vaših končnih komponent uporabljamo lasersko graviranje. Za vas poleg proizvodnje prevzamemo nadaljnji korak procesa, površinska obdelava in montaža. To vam omogoča, da ustvarite kapacitete na enem mestu in hkrati prihranite stroške in časa nabave.

Imate izziv, pa ne veste, kako se z njim spopasti?